Fundatia Multimedia pentru democratie locala are placerea de a va invita sa participati la conferinta „Cultura participativa in Romania”, organizata in cadrul proiectului „Initiativa pentru societatea civila”  in colaborare cu SNSPA si Operations Research, co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Proiectul isi propune sa contribuie la consolidarea capacitatii de organizare a societatii civile, pornind de la cunoasterea si analiza extinsa a atitudinilor, comportamentelor si valorilor dominante la nivel social.

In cadrul proiectului exista o componenta de cercetare sociologica, ce a vizat realizarea a 8 sondaje de opinie la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, alaturi de focus-grupuri si interviuri de profunzime, in vederea identificarii si masurarii elementelor ce definesc implicarea civica, participarea electorala, participarea la decizia politica, alaturi de punerea datelor in legatura cu contextul economic si social mai larg.

Amploarea procesului de cercetare, care include atat analize de context, analize mediatice desfasurate la nivel regional, analize calitative, cat si o importanta dimensiune cantitativa, precum si faptul ca se incearca conturarea conceptului de „cultura participativa”, prin intermediul dimensiunilor „implicare civica”, „participare electorala”, „participare la decizia politica” fac din studiul realizat in cadrul proiectului o premiera pentru spatiul romanesc.

Evenimentul, organizat alaturi de SNSPA, are in vedere prezentarea principalelor concluzii ale acestui studiu, in cadrul unei conferinte la care vor participa alaturi de reprezentantii echipei de proiect, experti din strainatate si nume importante din mediul academic romanesc. Invitatii si participantii vor discuta concluziile studiului si vor aborda probleme legate de cultura politica, valori si ierarhii sociale, voluntariat in post-comunism.

 

Conferinta va avea loc la data de 22 Mai 2013, incepand cu ora 10:00, in amfiteatrul din sediul SNSPA aflat la adresa: Str. Prof. Dr. Emanoil Bacaloglu, nr. 2, Sector 2.

Va rugam sa ne confirmati participarea la conferinta pana la data de 1 Mai 2013, la adresa fundatia.multimedia@infopolitic.ro.

 

Va asteptam,

Daniel Sultanescu

Manager de proiect


Administratorul