Fundația Multimedia

Fundatia Multimedia pentru democratie locala a fost infiintata in mai 1995. Misiunea principala a Fundatiei a fost legata de coagularea unui nucleu de experti in stiinte sociale, apt sa genereze analize si evaluari publice cu privire la viata social-politica romaneasca. Gandita ca un “think-tank”, Fundatia a actionat mai mult pe zona de analiza si cercetare decat pe cea de implicare civica.

Exista cateva repere importante in functionarea Fundatiei.

Unul dintre ele este colaborarea cu trustul PRO, in cadrul proiectului Institutul PRO. In perioada 2005-2007, Fundatia Multimedia pentru democratie locala a coordonat activitatea de cercetare a Institutului PRO, alaturi de colegii din Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare Mediapro. Sub coordonarea lui Bogdan Teodorescu si Dan Sultanescu, Institutul PRO a lansat mai multe proiecte publice, de analiza si cercetare, printre care si cateva volume de carte. De asemenea, s-au dezvoltat, la acea vreme, si doua echipe de experti complementari, pe zona politicii externe (in cadrul proiectului CSIS) si pe zona analizei economice.

Al doilea reper public este dat de site-ul www.infopolitic.ro, care a devenit un proiect propriu al Fundatiei Multimedia si care a fost dezvoltat timp de mai multi ani. Site-ul a devenit un spatiu de prezentare de informatii politice, dar si de diseminare a unor analize publice pe care Fundatia le ofera opiniei publice.

Un reper nou in activitatea Fundatiei este proiectul “Initiativa pentru societatea civila”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul are ca scop oferirea catre societatea civila din Romania a unui feed-back important privind modul prin care poate creste nivelul participarii civice in Romania. Proiectul vrea sporirea culturii civice la nivelul regiunilor de dezvoltare si are o tinta ambitioasa din perspectiva obiectivelor de cercetare.

Fundatia „MULTIMEDIA pentru democratie locala”

Nr. inreg. in Registrul special al asociatiilor si fundatiilor: 19 / 15.05.1995
Cod inregistrare fiscala: 7609486Sediul social: Bucuresti, sector 1, str. Ermil Pangratti nr. 3, etaj 2, ap. 5, Cod postal 011881. Tel: 0744658985 / Tel fix (Fax): 0213151382

Proiectul POSDRU INIŢIATIVĂ PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

Echipa

Echipa Fundatiei este condusa in activitatea curenta de catre Dan Sultanescu, director executiv

Presedintele de onoare al Fundatiei este Bogdan Teodorescu, unul dintre fondatorii Fundatiei

Echipa este formata din specialisti din mai multe domenii, cu o experienta bogata in zona de cercetare si analiza social-politica. Expertiza in zona de cercetare este data atat de pregatirea profesionala bogata, dar si de implicarea, majoritatii expertilor, in proiecte distincte de cercetare, consultanta sau academice.

 

Bogdan Teodorescu Presedinte de onoare
Anny Blas Presedinte executiv
Dan Sultanescu Director executiv
Dana Sultanescu Director de analiza
Tudor Salcudeanu Specialist new media
Daniel Buti Coordonator de proiect
Adi Constantin Coordonator de proiect
Leo Sultanescu Sociolog
Vlad Achimescu Cercetator
Claudiu Anastasiu specialist PR

Proiectul INFOPOLITIC

Proiectul infopolitic.ro are ca obiectiv crearea unei legaturi intre lumea politica si opinia publica. Prin informatii si analize, dar mai ales prin crearea unui spatiu comun. Portalul se doreste un spatiu de intelegere mai clara a lumii politice romanesti.

Portalul face parte dintr-un proiect nepartizan si nonprofit si e sustinut de Fundatia Multimedia, un think-tank din mediul public romanesc. Dorinta noastra este ca liderii politici sa inteleaga mai bine punctul de vedere al opiniei publice iar ca cetatenii sa stie mai mult despre politica.

Ca o contributie la acest portal, Fundatia Multimedia ofera analize proprii, dar si informatii generale in mod gratuit tuturor celor care doresc sa se inregistreze sau doar sa acceseze portalul de la adresa www.infopolitic.ro. Analiza este mecanismul nostru principal prin care contribuim la imbogatirea informatiei cu un sens mai complex. Proiectul infopolitic.ro este un serviciu gratuit oferit utilizatorilor de internet si se doreste a deveni un instrument util de interpretare, care sa devina un factor important in dezvoltarea culturii politice din Romania.

Nu ne adresam doar specialistilor din lumea politica, ci publicului larg. Avem intentia sa cream legaturi puternice cu scoli, comunitati, medii de afaceri, dar si alte organizatii sau indivizi care pot contribui la dezvoltarea unor dezbateri publice pe marginea unor subiecte de interes.

Impreuna, Fundatia Multimedia si infopolitic.ro se vor transforma, cel mai probabil, in cea mai ampla biblioteca virtuala de informatii si analize relevante pentru mediul politic.