La data de 1 octombrie 2014, Fundatia “Multimedia pentru democratie locala” a demarat proiectul “Reteaua sociala romana de date”, cofinanatat din Fondul Social european prin POSDRU 2007-2013, in cadrul Domeniului Major de Interventie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”.

SCOPUL PROIECTULUI – Proiectul isi propune sa realizeze, sa dezvolte si sa consolideze capacitatea a 12 structuri ale economiei sociale, din 6 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in vederea crearii de noi locuri de munca pentru persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile: tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului. Totodata, proiectul sustine dezvoltarea serviciilor sociale integrate, prin formarea personalului din sistemul de asistenta sociala.

harta RSRD

Structurile economice infiintate detin un numar de 60 de angajati, dintre care 12 detin functia de manager, iar 48 sunt tineri vulnerabili, cu varsta de peste 18 ani, care au parasit sistemul institutionalizat de protectie a copilului.

Va invitam sa accesati AICI imagini de la Sesiune interactiva de informare si instruire a angajatilor celor 12 Structuri ale Economiei Sociale.

Pana la finalizarea proiectului, vor fi instruite si formate profesional peste 200 de persoane din publicul tinta – lucratori sociali – in vederea acumularii de competente in domeniul initierii si dezvoltarii de structuri ale economiei sociale pentru persoanele vulnerabile.

Va invitam sa accesati AICI imagini de la Cursurile de Antreprenoriat “De la asistenta sociala la economia sociala”, organizate in cadrul proiectului, cursuri de formare profesionala ce se desfasoara in perioada august-noiembrie 2015.

Seminarul ”Locuri de munca pentru persoane vulnerabile”

locuri de munca

 

Participantii s-au aratat interesati de proiect si de rezultate, dar mai ales de structurile de economie sociala create in cadrul acestuia. Astfel, invitatii au fost deschisi spre dialog, au interactionat cu vorbitorii si au dezbatut cu privire la initiativele de economie sociala din Romania, impartasind informatii si experiente din domeniu.

Prezentarea din cadrul evenimentului poate fi accesata si AICI.

Studii si cercetari:

  • Desktop Research – Reteau Sociala Romana de Date -> AICI
  • Cercetare – Insertia pe piata muncii a tinerilor peste 18 ani, care parasesc sistemul de protectie a copilului -> AICI
  • Analiza ”Locuri de munca pentru persoane vulnerabile”, avantajele economiei sociale -> AICI

Promovarea proiectului

Informatiile despre proiect au fost raspandite pe o serie de canale de promovare precum:

  • Facebook -> AICI
  • Blog-ul destinat proiectului -> AICI
  • Materiale de promovare -> AICI si AICI
  • Articole in presa -> AICI si AICI

 

 


infopolitic