Informatii de interes cu privire la statut femeii pe piata muncii – Statistici, Initiative

Potrivit primului Index al Egalitatii de Gen realizat de Institutul european pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati (EIGE), Romania este pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste egalitatea intre barbati si femei, fiind punctata cu 35,3, in urma Bulgariei, care este punctata cu 37, in timp ce media europeana este de 54 de puncte.

Afla mai multe despre datele oferite de raportul Gender Equality Index, AICI.

In aceasta luna Google a anuntat ca va aloca 50 de milioane de dolari pentru a incuraja femeile sa invete programare. Potrivit statisticilor, doar 20% dintre dezvoltatorii software sunt femei, iar numarul femeilor angajate la Google nu depaseste 17 procente din totalul angajatilor.

Puteti citi mai multe detalii legate de proiectul “Made with Code”, AICI.

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI

Exemple de start-upuri de succes

In urma cu aproape 13 ani, Mihaela Popa si Liliana Nigai au hotarat sa transforme pasiunea pentru cusut intr-un mic „atelier“ de confectii pentru prescolari. Pe atunci, cele doua nu aveau niciun angajat si foloseau doar doua masini de cusut de uz casnic pentru a produce circa 100 de caciulite pe luna. In 2011, brandul Piticot si-a mutat fabrica in sectorul 3 al Capitalei, unde aproximativ 30 de angajati realizeaza, in medie, 20.000 de caciuli pe luna, iar un an mai tarziu compania a ajuns la afaceri de peste 250.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Mai multe detalii, AICI.

Raluca Ichim, 28 de ani, o tanara pasionata de gatit, a sesizat la inceputul crizei potentialul de dezvoltare al cursurilor de gatit-un domeniu aproape inexistent in Romania la acea vreme – si s-a hotarat sa-si deschida propriul business. In prezent, afacerea Ralucai Ichim inregistreaza incasari de 15.000 de euro lunar.

Citeste mai multe, AICI.


infopolitic