Informații de interes cu privire la statut femeii pe piața muncii – Statistici, Initiațive

Potrivit unui nou studiu Pew Research Center, denumit “Femeile şi leadership-ul”, cei mai mulţi americani consideră că “femeile nu sunt diferite de bărbaţi, în privinţa calităţilor de leadership, precum inteligenţa şi capacitatea de inovare”.

De asemenea, multe dintre femei pot fi lideri mai organizaţi şi mai empatici decât bărbaţii. De obicei, femeile în funcţii de conducere îşi asumă mai multe responsabilităţi faţă de angajaţii lor.

Mai multe informații gasiti AICI

Cele mai mari diferenţe sunt în sectorul activităţilor administrative, unde femeile au salarii cu 27% mai mari decât bărbaţii, şi în cel al transporturilor aeriene, unde bărbaţii câştigă cu 41% mai mult.

Femeile câştigă, în medie, un salariu lunar net de 1.509 lei pe lună, cu 8% mai pu­ţin decât bărbaţii, arată o analiză a ZF pe baza da­te­lor de la Institutul Naţional de Statistică.

Citește mai multe – AICI

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI

Exemple de start-up-uri de succes

„De la jumătatea anului trecut am început să producem dulceţuri şi fursecuri dietetice şi aş vrea ca în următorii trei ani să dezvoltăm mult această nişă“, spune Bianca Cotora.

Ea deţine şi o diplomă de #MBA în mana­ge­ment administrativ, iar ideea bu­sinessului a pornit în timpul con­cediului de maternitate, dorind să recreeze „buticurile“ din ‎Austria, ‎Germania sau ‎Elveţia.

Detalii, AICI

Indira Abdulvoap, 29 de ani, o antre­prenoare din Constanţa, a des­co­perit batoanele Rawbite într-una din deplasările din Danemarca făcute în in­te­res de ser­viciu şi s-a ho­tărât să le aducă în Ro­mâ­nia şi să pună bazele pro­priei „bucătării“ cu pro­duse raw-vegan.

Povestea integrală o găsiți AICI

Ioana Uretu, 25 de ani, o tânără care a lucrat în departamentul de marketing al Henkel, unul dintre cei mai mai jucători din industria bunurilor de larg consum, s-a hotărât la începutul acestui an să meargă pe cont propriu şi să cre­eze Cărţi, Dulciuri şi Flori, un con­cept de cadouri diferite.

Mai multe AICI


infopolitic