Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, premierul Victor Ponta este perceput drept castigatorul dezbaterii electorale dintre cei doi candidati pentru functia de Presedinte al Romaniei.

Cele mai importante concluzii:


70% dintre romanii care au urmarit dezbaterea dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis sunt de parere ca premierul si-a dominat contracandidatul. Doar 30% considera ca Iohannis a facut fata dialogului.

Perceptie castigator dezbatere

La nivelul perceptiei de castigator pe votanti, Victor Ponta este vazut drept invingatorul dezbaterii de catre 90% dintre votantii proprii, 55% dintre romanii care voteaza cu Klaus Iohannis si 65% dintre nehotarati. La polul opus, Iohannis este perceput drept castigator de catre 10% din electoratul contracandidatului sau, 45% dintre alegatorii proprii si 35% dintre nehotarati.

2 - perceptie castigator pe votanti

La nivelul perceptiei de castigator pe regiuni, Victor Ponta este vazut drept invingator de catre 77% dintre locuitorii din Moldova, 73% din electoratul din Muntenia si in proportie de 58% de catre romanii din Transilvania. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, este perceput drept invingator de catre 23% dintre moldoveni, 27% munteni si 42% dintre votantii din Transilvania.

3 - perceptie invingator pe regiuni

La nivelul perceptiei de castigator pe varse, se observa ca Victor Ponta este preferat, in detrimentul lui Klaus Iohannis, de catre toate categoriile de varsta.

4 - perceptie invingator pe varste

  • Volumul si tipul esantionului: 800 interviuri cu persoane care au urmărit dezbaterea de la Realitatea Tv, în timpul desfășurării acesteia.
  • Eroare tolerata 3,5%, la un nivel de probabilitate de 0.95
  • Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI
  • Perioada anchetei: 11 noiembrie 2014
Persoane de interes:    Klaus Iohannis    Victor Ponta   

Administratorul