Joi, 15 octombrie, a avut loc ultimul seminar „Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca”, din seria celor patru evenimente organizate de Fundatia Multimedia, in cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”.

La seminarul de instruire au participat peste 50 de persoane – reprezentanti mass-media, ai administratiei publice locale si ai societatii civile – care au apreciat importanta proiectului si a actiunilor desfasurate in cadrul acestuia.

Expertii Fundatiei Multimedia au vorbit celor prezenti despre principiile egalitatii de sanse si nediscriminarii, au prezentat activitatile realizate in cadrul proiectului, precum si rezultatele cercetarilor efectuate.

Experta in domeniul egalitatii de sanse si de gen Oana Baluta, Conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Jurnalism si stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti, a prezentat in cadrul seminarului problematica egalitatii in drepturi, egalitatii de sanse si a egalitatii de gen, explicând participantilor fiecare concept si diferentele dintre ele.

3

Una dintre concluziile cele mai importante ale expertilor implicati in proiect este aceea ca problema discriminarii in societatea româneasca, problema identificata de 80% dintre femeile cuprinse in cercetarea cantitativa, nu este neaparat una de ordin legislativ, ci de factura socio-culturala. Altfel spus, multe dintre persoanele ce risca a fi discriminate sunt socializate in preajma comportamentelor discriminatorii si ajung sa le considere mai degraba traditie sau norma. De aceea, riscul ca ele sa se considere discriminate scade considerabil.

Participantii la seminar s-au aratat interesati de datele prezentate si au dezbatut impreuna cu expertii proiectului modalitati de promovare a egalitatii de sanse si a nediscriminarii pe piata muncii.

Toti participantii au primit mape cu produse realizate in cadrul proiectului (Ghid pentru buna intelegere a egalitatii de gen in mass-media, Suport curs competente civice – Egalitatea de sanse si de gen: obiectivul oricarei societati democratice), diplome de participare si materiale promotionale.

1 2 4 5 7 8 9


infopolitic