51% dintre romani intervievati au urmarit stirile despre discutiile privind bugetul de stat pe 2014. De asemenea, 77% dintre romani au auzit ca presedintele Traian Basescu intentioneaza sa blocheze bugetul pentru 2014.

 

Raportat la romanii care si-au format o opinie referitoare la intentia lui Traian Basescu de a bloca bugetul, 72% dintre romani isi exprima dezacordul total fata de aceasta decizie, iar 28% isi exprima acordul total cu gestul presedintelui.

Acord_si_dezacord_blocaj_pe_buget2014

75% dintre romani considera ca, prin intarzierea adoptarii bugetului, cresterile de pensii si salarii vor fi amanate, iar romanii vor avea de suferit (66% din total total populatie).

57% dintre cetatenii Romaniei cred ca premierul Victor Ponta, care sustine un buget cu cresteri de salarii si pensii si cu scaderea CAS, are dreptate in disputa cu Traian Basescu legata de bugetul pe anul viitor. 28% dintre romani ii dau dreptate lui Traian Basescu, care sustine ca bugetul va produce scumpiri la benzina care vor afecta intreaga economie.

Blocaj buget 2014, cine are dreptate?

Daca duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, 41% dintre romani ar vota cu PSD20% cu PNL17% cu PDL, 5% cu UDMR si 4% cu PPDD, respectiv cu MP.

Victor Ponta este liderul politic cu cea mai mare cota de incredere in randul romanilor – 42%, urmat de Sorin Oprescu (39%) si Crin Antonescu (28%).

Incredere personalitati politice

  • Volumul eşantionului: 1023 persoane
  • Tipul eşantionului: national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor
  • Reprezentativitate: eroarea limită este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%
  • Chestionarele au fost aplicate prim metoda CATI
  • Perioada anchetei: 3-4 decembrie 2013
Persoane de interes:    Crin Antonescu    Traian Basescu    Victor Ponta   

Administratorul