In Parlamentul actual, coalitia noului USL (PSD, PC, PLR si UNPR) are suficient sprijin singura pentru a guverna, chiar daca ar pierde sprijinul UDMR, al minoritatilor si al celor din PPDD.

Pe scurt, noul USL are, singur, 56% din parlamentari, avand alaturi inca 8% (din partea UDMR si a minoritatilor nationale), precum si, pentru moment, voturile PPDD (care reprezinta 3%). Asadar, cca 67% din Parlament – o coalitie care, la limita, poate vota si revizuirea Constitutiei.

Din acest punct de vedere, un vot de reconfirmare a sprijinului pentru Victor Ponta in Parlament nu ar trebui sa intampine probleme, decat in cazul unor defectari in cadrul USL.

Parlament1

In ceea ce priveste cele doua Camere, situatia este si ea relativ clara.

PNL si PDL (noul PNL, impreuna) detin cca 30% din numarul de parlamentari. In Camera Deputatilor, procentul detinut este de 27%, iar in Senat de 37%. Noul PNL are posibilitatea formarii unei noi majoritati in cazul unor dezertari majore din coalitia USL, precum si intelegeri cu toate celelalte formatiuni politice ramase din Parlament. Asadar, cel putin pentru lunile viitoare, un astfel de scenariu este greu de imaginat.

Parlament2

Parlament3

Persoane de interes:    Victor Ponta   

Administratorul