Fundatia Multimedia pentru democratie locala organizeaza in cadrul proiectului „Initiativa pentru societatea civila”– co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – o serie de seminarii regionale destinate personalului organizatiilor societatii civile, grup tinta in cadrul acestui proiect.

Seminariile sunt un excelent prilej de a discuta despre nevoia consolidarii societatii civile plecand de la cunoasterea reciproca si aprofundata a atitudinilor, comportamentelor si valorilor dominante la nivel social. Discutia este cu atat mai utila avand in vedere amploarea pe care tema reorganizarii administrativ-teritoriale (regionalizarea) a capatat-o in spatiul public.

In acest context, invitam reprezentanti ai organizatiilor societatii civile sa ia parte la aceste seminarii, in care vom prezenta datele unei cercetari sociologice, regionale si nationale, fara precedent in Romania, vom pune la dispozitia participantilor ghiduri destinate sectorului ONG in vederea cresterii impactului social si al multiplicarii numarului de voluntari si activisti si vom dezbate probleme de interes pentru organizatiile societatii civile.

Toti cei care vor lua parte la seminariile regionale vor beneficia de diplome de participare.

De asemenea, participantii vor avea acces la analizele realizate in cadrul proiectului si la date sociologice extrem de utile in vederea identificarii elementelor ce definesc activismul civic, participarea electorala, participarea la decizia politica etc. Amploarea procesului de cercetare, care include atat analize ale contextului economic si social, analize media, analize calitative, cat si o importanta dimensiune cantitativa, face din rezultatele ce vor fi prezentate o premiera pentru spatiul romanesc.

Seminarile vor avea loc conform desfasuratorului de mai jos. Detaliile privind coordonatele de desfasurare ale evenimentelor vor fi transmise dupa confirmarea participarii.

1. Regiunea Bucuresti-Ilfov: Bucuresti – vineri, 31 mai

2. Regiunea Sud-Muntenia: Sinaia – sambata, 1 iunie

3. Regiunea Nord-Est: Iasi – sambata, 8 iunie

4. Regiunea Sud: Constanta – sambata 15 iunie

5. Regiunea Nord-Vest: Cluj-Napoca – sambata, 6 iulie

6. Regiunea Centru: Targu-Mures – duminica, 7 iulie

8. Regiunea Vest: Hunedoara –  sambata 13 iulie

7. Regiunea Sud-Vest: Craiova – duminica 14 iulie

Transportul poate fi asigurat de catre organizatori, detaliile urmand a fi comunicate ulterior.

Va invitam sa confirmati participarea la seminariile din regiunea dumneavoastra la adresa de e-mail  fundatia.multimedia@gmail.com, la tel: 021 315 13 82, 0744 658 985 sau prin fax -021 315 13 82.

Va asteptam.

Daniel Sultanescu,

Manager de proiect,

Director al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala

 


Administratorul