Analiza cantitativă a actelor emise de Guvern după 20 de luni de mandat arată că din punct de vedere numeric Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu deţine supremaţia comparativ cu cel din perioada PSD sau CDR.
Actualul Guvern a emis un număr de 2957 de acte, cel al PSD 2453 iar cel al CDR doar 1697. Aceste cifre reprezintă sume ale Hotărârilor de Guvern şi Ordonanţelor de Urgenţă ce au fost emise în fiecare mandat.

acte_guvern

O analiză a naturii actelor Guvernului arată diferenţe în ceea ce priveşte numărul de OUG şi ponderea acestora în total, diferenţe ce schimbă ierarhia mai sus menţionată. Cabinetul Tăriceanu a emis la 20 de luni de guvernare 260 de OUG, ceea ce reprezintă 6,25% din totalul actelor. Comparativ, Guvernul social-democrat a emis într-o perioadă similară, la un număr mai mic al actelor, 360 de OUG, ceea ce reprezintă o pondere dublă în total (12,5%). Deşi în timpul primelor 20 de luni de mandat ale Executivului CDR au fost emise 108 OUG, ponderea (8,8%) pe care acestea o au în total îl plasează pe locul 2. Cantitativ, pare că Guvernul Tăriceanu a acordat cea mică atenţie promovării propriilor iniţiative prin intermediul OUG.

Studiul integral – aici


Administratorul