Sambata, 26 septembrie 2015, la Targoviste, a avut loc seminarul “Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca”, al doilea eveniment din seria celor patru organizate de Fundaţia Multimedia, destinat regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia.

Aproximativ 60 de reprezentanti mass-media, ai administratiei publice si ai societatii civile organizate au fost prezenti la evenimentul in care experţii Fundaţiei au prezentat proiectul „Femei active pe piata muncii” si au vorbit despre activitatile realizate in cadrul acestuia.

De asemenea, in cadrul prezentarii, au fost expuse rezultatele cercetarilor efectuate. Datele prezinta starea de fapt a societatii romanesti din perspectiva relatiilor de gen pe piata muncii, dar si a modului in care romanii percep, gandesc si se raporteaza la aceasta problematica.

img_6230

Experţii Fundatiei Multimedia au subliniat ca multe  dintre  concluziile  studiilor realizate in cadrul proiectului arata ca discriminarea exista in continuare in Romania, chiar daca ea nu este de multe ori constientizata de catre persoanele discriminate sau acestea nu gasesc mijloacele necesare pentru a combate efectiv situaţiile de discriminare cu care se confrunta.

In cadrul seminarului, Oana Baluta, militanta feminista, conferenţiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti, le-a vorbit celor prezenţi despre problematica egalitaţii de sanse si de gen, pornind de la o analiza teoretica si practica privind discriminarea pe piaţa muncii, atat la nivel naţional, cat si european.

Toţi cei prezenti la eveniment au primit mape cu produse realizate in cadrul proiectului (Ghid pentru buna inţelegere a egalitaţii de gen in mass-media, Suport curs competenţe civice – Egalitatea de sanse si de gen: obiectivul oricarei societaţi democratice), diplome de participare si materiale promotionale.

img_6123 img_6202 img_6221 img_6268 img_61191


infopolitic