Din punct de vedere economic, evolutia de ansamblu a Regiunii Bucuresti-Ilfov, din perspectiva indicatorilor reprezentativi studiati (PIB / locuitor, castigul salarial brut, rata somajului, respectiv indicele disparitatii fata de media nationala a dezvoltarii) este una cu totul particulara.

Pentru intervalul temoral avut in vedere, nivelul indicatorilor studiati se situeaza permanent peste nivelul national, iar tendintele nationale de evolutie nu sunt reproduse neaparat la nivelul regiunii. Din acest punct de vedere se remarca o discrepanta masiva, atat in termenii tendintelor de evolutie, cat si in termenii nivelurilor absolute ale indicatorilor studiati intre regiune si media nationala sau intre aceasta regiune si restul regiunilor de dezvoltare.

Concomitent, daca imaginea evolutiei Regiunii Bucuresti-Ilfov este avuta in vedere in raport cu restul regiunilor de dezvoltare, tendinta curenta nu este una de aplatizare a acestui decalaj ce favorizeaza cea mai putin intinsa geografic regiune de dezvoltare, ci, dimpotriva, tendinta este una de amplificare a diferentelor de dezvoltare surprinse de indicatorii studiati.

Afla mai multe detalii din documentul atasat in partea dreapta, sus

Poti accesa datele culese de Fundatia Multimedia, in cadrul proiectului „Initiativa pentru societatea civila”, cu un click AICI  

date Bucuresti-Ilfov


Administratorul