Investeşte în oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”
Titlul proiectului: „FA – Femei active pe piaţa muncii”
Contract POSDRU/144/6.3/S/130467
Beneficiar
Fundaţia-„Multimedia-pentru democraţie locală”
Fundația Multimedia pentru Democrație Locală a demarat proiectul „Femei Active pe piața muncii”
Fundația Multimedia pentru Democrație Locală continuă proiectele din zona civică, de această dată printr-o acțiune care are drept scop creșterea oportunităților de angajare pentru cât mai multe femei aflate în situații de risc.

 

După acțiunile menite a stimula participarea civică în România, care ne-au adus într-o relație directă cu peste 1000 de reprezentanți ai societății civile din toată țara, suntem în fața unei noi provocări, care se pliază pe valorile și principiile pe care membrii Fundației noastre le împărtăsesc.

Vrem să promovăm principiile egalității de șanse și de gen în regiunile de implementare și vrem să realizăm programe de formare profesională continuă pentru persoanele din grupul țintă al proiectului. Si vrem să facem aceste lucruri pe baza unor cercetări profesioniste, realizate de specialiștii nostri, care pot identifica foarte atent specificul zonelor în care vom lucra, dar și nevoile aparte ale publicului țintă din respectivele zone.

Scopul concret al noului proiect – formarea profesională a peste 500 de femei; sesiuni de formare și informare pentru 250 de participanți, pentru promovarea egalității de gen; creșterea conștietizării principiilor egalității de șanse și gen în cadrul societății civile, mass-media și a instituțiilor publice, precum și dezvoltarea și certificarea competențelor antreprenoriale a 100 de femei și sprijinirea acestora în vederea inițierii de afaceri. Este un proiect orientat spre zona categoriilor de femei în situatii de risc, din 4 regiuni de dezvoltare (Nord-Vest, Centru, Sud-Muntenia și București-Ilfov).

Ne adresăm femeilor fără un loc de muncă, pentru inițierea de activități independente, dar și pentru creșterea nivelului de conștientizare a membrilor societății civile, a specialiștilor mass-media și a angajaților din instituții publice în privința importanței egalității de gen și combaterii discriminării pe piața muncii.

Proiectul va dura 18 luni, iar la finalizarea acestuia estimăm ca un număr de minim 50 dintre femeile sprijinite vor demara cu succes o activitate independentă.

Activitățile concrete ale proiectului vor fi prezentate, în scurt timp, pe site-ul Fundației, www.infopolitic.ro. Tot acolo, vom îi invita, transparent, pe toți cei interesați să participe, atât ca parteneri în cadrul acțiunilor noastre, dar și ca beneficiari direcți ai proiectului.
Pentru informaţii detaliate cu privire la proiectul „FA – Femei active pe piaţa muncii” daţi click aici!

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


Administratorul