Pe parcursul lunii iulie, echipa proiectului “Femei Active pe piata muncii” a elaborat metodologia de monitorizare a presei, cu scopul identificarii unor elemente din spatiul mediatic privind discriminarea femeilor, dar si egalitatea de gen. Metodologia a fost pilotata pe o serie de publicatii, fiind calibrata si definitivata in vederea aplicarii ei atat la nivelul mass-media nationale, cat si regionale.

De asemenea,  echipa a finalizat analiza de tip „desktop research”, in cadrul careia au fost analizate o serie de date statistice privind calitatea vietii si piata muncii in Romania. Una dintre observatiile preliminare este aceea ca femeile cu educatie postliceala sau universitara participa la piata muncii in cifre similare sau chiar superioare barbatilor (870.000 de femei cu educatie superioara vs 840.000 barbati cu educatie superioara si 181.000 de femei cu studii post-liceale si 150.000 de barbati cu studii post-liceale). Situatia se schimba in cazul femeilor cu un nivel educational mai scazut. Astfel, participarea femeilor la piața muncii este direct proporționala cu nivelul acestora de educatie.

O alta activitate intreprinsa in luna iulie se refera la finalizarea metodologiei de cercetare sociologica (pe baza de sondaj de opinie), in vederea determinarii profilului socio-profesional al grupului tinta al proiectului “Femei Active pe piata muncii” si cartografierea nevoilor de calificare in randul populatiei de sex feminin.

Iata o intrebare inclusa in chestionar: “In prezent, in Romania , care sunt cele mai importante doua conditii pentru a avea succes profesional?” Respondentii au avut posibilitatea sa aleaga doua dintre urmatoarele variante de raspuns: Sa fii o persoana norocoasa, Sa fii o persoana care are idei noi, care gaseste solutii noi, Sa fii o persoana interesata de a obtine cat mai multi, bani, Sa iti asumi usor riscuri, Sa fii un bun expert/profesionist in domeniu, Sa ai prieteni/cunoscuti care te ajuta, Sa fii bine educat, Sa fii sustinut politic, Sa fii tanara, Sa arati bine.

Nu in ultimul rand, am continuat  actualizarea paginii web si a paginii Facebook a proiectului si comunicarea cu publicul proiectului.

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


infopolitic