Pe parcursul lunii august, echipa proiectului “Femei Active pe piata muncii” a continuat sa analizeze datele statistice oficiale de natura sa releve statutul femeii pe piata muncii din Romania.

Una dintre observatii este aceea ca exista o diferenta consistenta de venit intre femei si barbati pe absolut toate domeniile de activitate inregistrate de INS, desi femeile educate participa pe piata muncii in mult mai mare masura, procentual, decat barbatii. Diferenta medie de venit este de 150 de lei pe luna, in conditiile in care barbatii castiga in medie 1.581 de RON pe luna, iar venitul femeilor se invarte in jurul valorii de 1.424 de RON pe luna.

De asemenea, sondajul de opinie privind cariera si nevoia de instruire a femeilor din regiunile de dezvoltare vizate in proiectul “Femei Active pe piata muncii” este in plina desfasurare.

Iata o intrebare inclusa in chestionar. “Cat de pregatita/determinata v-ati simti sa va porniti propria afacere daca ati avea o finantare adecvata?” Doamnele si domnisoarele care participa la sondaj au posibilitatea sa aleaga dintre urmatoarele variante de raspuns: Respondentii au avut posibilitatea sa aleaga doua dintre urmatoarele variante de raspuns:Deloc pregatita, Putin pregatita, Destul de Pregatita, Foarte Pregatita.

Nu in ultimul rand, am continuat  actualizarea paginii web si a paginii Facebook a proiectului si comunicarea cu publicul proiectului.

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


infopolitic