Proiectul „Femei active pe piata muncii” a ajuns la finalul perioadei de implementare. Pe parcursul a 20 de luni, Fundatia Multimedia pentru democratie locala, in parteneriat cu Operations Research si ABBAC Group si-au propus sa promoveze egalitatea de sanse, accesul si nediscriminarea pe piata muncii, contribuind la cresterea nivelului competentelor femeilor atat pentru angajare, cat si in vederea initierii de activitati independente. in egala masura, cei trei parteneri au avut ca obiectiv cresterea constientizarii principiilor egalitatii de sanse si de gen in cadrul societatii civile, mass-media si institutiilor publice.

Echipa de implementare a proiectului poate afirma cu certitudine, pe baza instrumentelor de feedback avute la dispozitie, ca proiectul si-a atins obiectivele si indicatorii.

Astfel, 550 de femei au participat la programele de calificare/recalificare/specializare, cu atestare nationala, organizate gratuit in cadrul proiectului si 50 dintre acestea vor demara afaceri independente, pe baza informatiilor acumulate, dar si a sprijinului financiar acordat in cadrul proiectului. De asemenea, in cadrul celor 5 evenimente de comunicare şi promovare organizate in toate regiunile de implementare, peste 250 de reprezentanti mass-media, ai autoritatilor publice si ai societatii civile organizate au beneficiat de instruire in domeniul egalitatii de sanse si de gen.

Expertii implicati in proiect au realizat mai multe  cercetari sociologice (sondaj de opinie, focus-grup-uri, interviuri in profunzime, monitorizare de presa) vizand universul perceptiilor stereotipe si discriminatorii fata de populatia de sex feminin din regiunile de implementare, dar si o analiza comparata pentru punerea in context european a masuratorilor privind problematica de gen in raport cu piata muncii. Toate acestea au luat forma unor rapoarte si ghiduri care au fost puse la dispozitia publicului-tinta, dar si a tuturor celor interesati, fiind disponibile in format electronic pe site-ul proiectului:www.proiectfapm.wordpress.com. Este vorba despre:

  • Ghid practic destinat femeilor care doresc sa dezvolte o afacere
  • Ghid pentru buna intelegere a egalitatii de gen in mass-media
  • Manual de formare a operatorilor mass-media, Egalitate de sanse si de  gen. Obiectivul oricarei societati democratice
  • Raport de cercetare: analiza comparata Romania pe harta europeana a egalitatii de gen si nediscriminarii

Fundatia Multimedia pentru democratie locala multumeste partenerilor, tuturor expertilor implicati in proiect, celor care au participat la sesiunile de informare si instruire, la cursurile de formare profesionala, precum si celor care au fost alaturi de proiect si au ajutat la implementarea acestuia.


infopolitic