Informații de interes cu privire la statut femeii pe piața muncii – Statistici, Initiațive

În România, 31,4% dintre şefi sunt femei, un nivel superior unor ţări ca Germania, Austria, Spania, Olanda sau Finlanda. România ocupă locul 53 în top.

Citește mai multe despre topul ţărilor cu cele mai multe femei manager AICI 

Una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale de asistenţă la nivel global a lansat un studiu conform căruia egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii, cercetare care are la bază un sondaj derulat în rândul a 400 de lideri din companii din întreaga lume, ca raspuns la un raport World Economic Forum din octombrie 2014, care estima că egalitatea de gen la locul de muncă, la nivel mondial, va fi atinsă în 2095

Citește care sunt cele mai importante bariere în dezvoltarea profesională a femeilor

Exemple de start-up-uri de succes

Carmen Iliescu, 24 de ani, din judeţul Constanţa, a început să facă prăjituri acum mai bine de doi ani din pasiune, iar în curând Miss Baker, laboratorul pe care l-a pus pe picioare, va împlini un an de funcţionare.

Iniţial, antreprenoarea a pornit cu o investiţie de 3.000 de euro, iar până în prezent suma totală pe care tânăra a investit-o în această afacere a ajuns la 20.000 de euro. Banii au fost investiţi treptat din câştigurile firmei.

Mai multe, AICI

„Mi-am început cariera mea de trader acum foarte mulţi ani în Asia. Jobul meu era să mă ocup de partea de buying, iar clienţii mei era colectionarii de artă, vinuri, bijuterii de colecţie şi pietre rare”, îşi aminteşte românca. Astăzi antreprenoarea deţine propria sa companie de bunuri de lux, însă înainte a lucrat ca trader atât din Japonia – Tokyo – cât şi din SUA, având pe mână pieţele asiatice.

Citeste despre experienta româncei care a început cu tradingul de diamante şi acum are propria firmă de modă de lux >>> AICI

Iolanda Bucur (55 de ani) se ocupă de trei ani de o afacere de familie cu dulceţuri, gemuri, marmelade, cu miere şi fructe coapte în livada ei. „Aveam 52 de ani atunci când m-am hotărât că e timpul să fac şi ceva care îmi merge la suflet. Au fost oameni care m-au încurajat, alţii care mi-au spus că poate că e cam târziu, dar uneori trebuie să ai curaj şi să faci ce-ţi place”, îşi începe povestea Iolanda Bucur.

Află mai multe, AICI

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


infopolitic