Informatii de interes cu privire la statut femeii pe piata muncii – Statistici, Initiative

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala in parteneriat cu Asociatia pentru Tineret Fidelitas Miercurea Ciuc desfasoara proiectul „Egalitate de sanse pe piata muncii in regiunile Nord-Vest si Centru”, in perioada mai 2014 – octombrie 2015. 

Peste 700 de femei, in principal somere sau cu risc ridicat de somaj, casnice/inactive si femei care se reintorc pe piata muncii dupa concediul de ingrijire a copilului, vor beneficia de informare asupra drepturilor egale pe piata muncii, formare profesionala gratuita.

Continua sa citesti despre proiectul Egalitate de sanse pe piata muncii in regiunile Nord-Vest si Centru”, AICI

Obiectivul general al proiectului Proiectul “Sanse si drepturi egale!” consta in derularea unor activitati menite sa conduca la prevenirea discriminarii pe criterii de gen pe piata muncii, in scopul asigurarii accesului egal la ocupare si la dezvoltare profesionala a femeilor si promovarii principiilor egalitatii de sanse si tratament nediscriminatoriu.

Citeste despre proiect, AICI

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI

Exemple de start-up-uri de succes

In urma cu aproximativ un an, Alina Naftanaila a decis sa isi deschida un business de cadouri corporate, iar la cateva luni dupa ce a facut pasul spre antreprenoriat a renuntat la jobul din banca si la cei 200 de clienti de care se ocupa.

Pana in prezent, antreprenoarea a investit circa 25.000 de euro in business, iar intr-un singur an a avut afaceri de 50.000 de euro. Alina Naftanaila estimeaza ca va incepe sa-si recupereze investitia abia din iarna aceasta, dar in prezent nu mai aduce bani de acasa.

Mai multe detalii, AICI

Maria Gheorghiu este cofondator al ONG-ului OvidiuRo, una dintre organizatiile de succes din Romania. Organizatia desfasoara programul “Fiecare Copil in Gradinita”, prin care mai bine de 2000 de copii care traiesc in cele mai sarace zone ale Romaniei, mai precis din douazeci si cinci de comunitati, merg la gradinita.

Afla mai multe, AICI


infopolitic