Echipa proiectului „Femei active pe piata muncii” lucrează la elaborarea raportului de monitorizare a presei.

Una dintre concluziile preliminare se referă la faptul că articolele care discriminează tind să abordeze într-o manieră directă justificarea adulterului masculin, reificarea femeii. Apar totodată articole care sugerează că femeia trebuie să aibă o doză de masculinitate pentru a reuşi în politică. Insistenţa asupra femeii ca „obiect sexual” sau ca “bun” aflat în proprietatea unui bărbat sau a unei familii este în continuare prezentă.

În ceea ce priveşte articolele care pledează pentru egalitatea de gen, acestea se concentrează asupra femeilor de succes, femei cu performanțe în carieră. Tot în această categorie întâlnim materiale care descriu femei capabile să realizeze cu succes sarcini identificabile drept „tipic” masculine, precum şi situaţii sau eforturi pentru materializarea egalităţii în drepturi între femei și bărbați ori iniţiative pentru combaterea inegalității de gen.

Totodată, articolele care reflectă egalitatea de gen insistă tot asupra femeii de carieră, care performează în meserii asociate în general bărbaților. Se insistă asupra profesionalismului femeilor în aceste poziţii, un tip aparte de materiale fiind cele care descriu femei implicate în activismul legat de problematica de gen.

tabel

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


infopolitic