Inainte de a-si prezenta viziunea pentru Romania, domnul Iohannis cred ca trebuie sa explice ce-a vrut sa spuna cand a spus ca el a avut bani pentru case pentru ca nu a avut copii. Ce-o insemna, de fapt, asta? Ca nu e bine ca romanii sa faca copii? Ca e mai bine sa investesti in ziduri decat intr-o familie? Poate are o explicatie coerenta, poate ca aseara la B1 nu a fost suficient de clar – inainte de explica alte lucruri, cred ca ar fi foarte util sa clarifice acest lucru.

”Alţii au investit în educaţia copiilor, noi am investit în imobile”!!! Asadar, asta a fost explicatia domnului primar la intrebarile despre cele 6 case pe care le are. 6 case obtinute dintr-un salariu de profesor de liceu de fizica, spune domnia sa, prin meditatii. Daca are omul o reteta secreta de imbogatire a profesorilor de liceu, cred ca Romania va avansa extraordinar de mult, iar bunastarea profesorilor va fi asigurata. Dar, dincolo de lipsa de explicatie pentru case, trebuie notata atitudinea extrem de cinica despre prioritatile in viata ale romanilor.

Da-i incolo pe cei care vor copii si isi cheltuie banii pe asta. Noi suntem oameni ordonati, nu aruncam banii pe prostii, ii bagam in case! In sase case, sa fiu mai exact. In case obtinute Dumnezeu stie cum, ca eu tot nu m-am prins.

Pana acum, am inteles ca din bani de meditatii (omul a fost profesor de fizica la liceu – sunt curios cam cate meditatii ar trebui sa dai sa obtii bani de 5-6 case!). Mai exista si povestea (inca la nivel de speculatie) despre participarea la vanzarea de copii la inceputul anilor 90. Ar fi chiar culmea sa existe dovezi ca omul si-a castigat banii de case din vanzarea de copii. Pana nu apar dovezile, nu ma pronunt, insa, omul are dreptul la prezumtia de nevinovatie.

Pana atunci, insa, retin indemnul – fraierilor care vreti sa cresteti copii, renuntati la ideea de a avea si voi o casa, ca nu veti avea suficienti bani; nu sunteti eficienti, investiti nemteste!

Persoane de interes:    Klaus Iohannis   

Dan Sultanescu
Dan Sultănescu este analist politic, director executiv al Fundației Multimedia pentru Democrație Locală, coordonator al proiectului infopolitic.ro