The 86 Percent: Opinion Polling in Russia, un eveniment de interes nu doar pentru SUA, acolo unde sociologul rus Lev Gudkov, director Levada Center, a prezentat „starea de spirit” din Rusia, ci și pentru Europa, unde incertitudinea în privința modului în care va arăta scena politică internațională după alegerile prezidențiale din SUA este la fel de mare ca și peste ocean.

20161122_112442

Evenimentul a avut loc în data de 22 noiembrie a.c., la Washington DC, fiind organizat de Kennan Institute și Wilson Center, cu susținerea Institute for European, Russian and Eurasian Studies (The George Washington University).

Conform datelor prezentate de sociologul rus, în pofida problemelor economice și a scăderii nivelului de trai în Rusia, președintele Vladimir Putin continuă să fie apreciat și susținut de marea parte a populației. Principalul său atu este politica externă, domeniu în care propaganda Kremlinului creează impresia că Rusia este influentă și respectată.

untitled

Datele sociologice mai arată că atitudinea rușilor față de SUA este una preponderent negativă. De altfel, SUA este percepută ca fiind cea mai ostilă țară, urmată de Ucraina. Nici sentimentul față de UE nu este unul pozitiv, peste 50% dintre ruși având o atitudine negativă față de Uniune.

Citește întreg studiul AICI.

Vezi video de la evenimentul de prezentare, AICI.


infopolitic