Conform datelor celui mai recent sondaj CSCI, premierul Victor Ponta este favorit in cursa prezidentiala.

Cele mai importante concluzii:

– 42% dintre respondenti considera ca, in momentul de fata, Romania se indreapta intr-o directie buna, in timp ce 48% considera se indreapta intr-o directie gresita.

Directia Romaniei

– La capitolul incredere in politicieni, Victor Ponta, cu un scor de 40%, ocupa prima pozitie in clasament,  in timp ce locul al doilea ii revine lui Klaus Johannis, cu 32%, urmat de Calin Popescu Tariceanu, cu 30%. Traian Basescu ocupa a patra pozitie in clasament, cu 16% incredere.

incredere pol

– Intrebati cu cine vor vota dintre urmatorii candidati la alegerile prezidentiale de pe 16 noiembrie, 55% dintre participantii la sondaj au votat Victor Ponta si 45% – Klaus Iohannis.

turII

– Intrebati care considera ca este principalul responsabil pentru scorul slab al lui Klaus Iohannis, aflat sub tinta asumata initial (intrebare deschisa), 38% dintre respondenti  au raspuns ca de vina sunt baronii PNL.

scor KI

 

 

  • Volumul eşantionului: 925 persoane
  • Tipul eşantionului: Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002.
  • Eroare tolerata 3,3%, la un nivel de probabilitate de 0.95
  • Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI
  • Perioada anchetei: 5  noiembrie 2014
Persoane de interes:    Klaus Iohannis    Victor Ponta   

Administratorul