Vineri, 2 octombrie, la Cluj-Napoca, a avut loc cel de-al treilea seminar „Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca”, organizat de Fundatia Multimedia, in cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”.

In fata celor aproximativ 40 de participanti – jurnalisti, reprezentanti ai administratiei publice locale si ai societatii civile organizate –, expertii implicati in proiect au prezentat rezultatele cercetarilor efectuate si au vorbit despre importanta egalitatii de sanse si a nediscriminarii pentru o societate democratica si o piata a muncii dinamica si eficienta.

img_6314

Participantii la seminar s-au aratat interesati de datele si informatiile prezentate de expertii Fundatiei Multimedia si au dezbatut problematica discriminarii si a stereotipurilor de gen. De asemenea, cei prezenti au apreciat demersul Fundatiei Multimedia de a promova egalitatea de sanse si nediscriminarea pe piata muncii, de a contribui la cresterea competentelor femeilor atât pentru angajare, cât si pentru initierea de activitati independente, precum si de a actiona in vederea cresterii constientizarii principiilor egalitatii de sanse si de gen in cadrul societatii civile, a institutiilor publice si a mass-media.

Expertii Fundatiei Multimedia au aratat ca discriminarea este un fenomen social care, in multe cazuri, nu este constientizat si perceput ca atare, deoarece multe dintre persoanele discriminate sunt socializate in preajma unor comportamente de acest tip si ajung sa le considere mai degraba traditie sau norma.

img_6299

Toti cei prezenti la eveniment au primit mape cu produse realizate in cadrul proiectului (Ghid pentru buna intelegere a egalitatii de gen in mass-media, Suport curs competente civice – Egalitatea de şanse şi de gen: obiectivul oricarei societati democratice), diplome de participare şi materiale promotionale.

img_6277 img_6281 img_6282 img_6292 img_6300 img_6305


infopolitic