Vineri, 25 septembrie 2015, la Brasov, a avut loc seminarul “Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca”, destinat regiunii de dezvoltare Centru.

Peste 40 de reprezentanti mass-media, ai administratiei publice si ai societatii civile organizate (grup tinta  al proiectului „Femei active pe piata muncii”) au fost prezenti la evenimentul in care expertii Fundatiei  Multimedia pentru democratie locala au prezentat datele si concluziile cercetarilor efectuate in cadrul  proiectului si au vorbit despre principiul egalitatii de sanse si nediscriminarii pe piata muncii.

Echipa proiectului „Femei active pe piata muncii” a atras atentia ca 80% dintre femei considera ca discriminarea de gen exista in societatea romaneasca, cel putin intr-o masura mica, dar, in acelasi timp,  multe dintre romance accepta discriminarea de gen ca pe un dat natural, si nu o considera problema a  societatii in care traim.

img_6087

De asemenea, expertii implicati in proiect le-au vorbit celor prezenti despre modul in care discriminarea si  stereotipurile de gen se regasesc in spatiul mediatic. Astfel, monitorizarea de presa realizata in cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii” releva faptul ca media este considerata o sursa importanta de perpetuare a atitudinilor stereotipe fata de femei.

In cadrul seminarului, Oana Baluta, militanta feminista, conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti, le-a vorbit celor prezenti despre conceptele de egalitate in drepturi, egalitatea de sanse, egalitatea de gen si discriminare. 

Toti cei prezenti la eveniment au primit mape cu produse realizate in cadrul proiectului (Ghid pentru buna intelegere a egalitatii de gen in mass-media ,Suport curs competente civice – Egalitatea de sanse si de gen: obiectivul oricarei societati democratice), diplome de participare si materiale promotionale.

img_6060 img_6063 img_6082 img_61021 img_61191


infopolitic