Pe parcursul lunii septembrie, echipa proiectului “Femei Active pe piata muncii” a continuat sa analizeze datele statistice oficiale de natura sa releve statutul femeii pe piata muncii la nivel european.

Analizand datele cuprinse in Eurobarometrul de opinie publica 2013 am constatat ca cetatenii europeni identifica mai multe situatii ale discriminarii de gen si actioneaza pentru rezolvarea lor punand presiune pe autoritatile publice. Cele mai importante trei probleme semnalate sunt: diferentele de remunerare (38%), violenta impotriva femeilor (34%) si dificultatile de reconciliere a vietii private cu viata profesionala in cazul femeilor (34%).

De asemenea, analiza de tip „desktop research” se apropie de final. Iata ce „descoperiri” am mai facut:

O cercetare a Institutului European pentru Egalitatea de Gen releva faptul ca majoritatea structurilor care lucreaza in acest domeniu sunt organizatii non-guvernamentale. Dintre acestea, 33% se concentreaza pe comportamentele barbatilor, 16% lucreaza pe prevenirea violentei domestice, 14% se ocupa de comportamente parentale, 10% activeaza in domeniul sanatattii, 9% sunt pe zona LGBT si 9% se concentreaza pe educatie/invatamant.

Analizand instrumentele folosite de catre ONG-uri am constatat ca pe primul loc se afla consilierea individuala, folosita de 24% din organizatii, urmata de workshop-uri exclusiv cu barbati si activitati de informare (15% fiecare) si de activitati de cercetare si mobilizare politica (12% fiecare).

Nu in ultimul rand, am continuat  actualizarea paginii web si a paginii Facebook a proiectului si comunicarea cu publicul proiectului.

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI


infopolitic