In urma parasirii sistemului institutionalizat de protectie a copilului, tinerii au intampinat o serie de dificultati, releva una dintre concluziile cercetarii realizate in cadrul proiectului “Reteaua sociala romana de date”.

Mai exact, 56% dintre subiecti au intampinat situatii discriminatorii sau care implica marginalizare sociala, 46% au intampinat dificultati de integrare si adaptare sociala si 36% dificultati de adaptare si integrare profesionala.

Este de remarcat faptul ca doar 18% dintre respondenti au acuzat dificultati cauzate de o slaba insusire a deprinderilor de viata in celule sociale sau independenta.

1

O alta concluzie a cercetarii se refera la modul in care sunt aplicate instrumentele de sprijin dupa finalizarea perioadei de institutionalizare.

Astfel, au fost apreciate ca fiind aplicate urmatoarele: asigurare medicala (43%), acces la programe de pregatire si formare profesionala de stat (20%), medierea muncii si intocmirea planului de mediere (19%), in cealalta parte a balantei situandu-se asigurarea unui loc de munca (11%) si asigurarea unei locuinte (9%).

 2

33% dintre tinerii peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie a copilului au cel putin studii universitare, arata datele cercetarii realizata de catre echipa proiectului “Reteaua sociala romana de date”.

43% au studii medii, iar restul au un nivel de scolarizare cuprins intre scoala gimnaziala si scoli profesionale, de arte si meserii.

 3

Va invitam sa analizati datele complete ale cercetarii realizate in cadrul proiectului “Reteaua sociala romana de date” – Insertia pe piata muncii a tinerilor peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie a copilului, AICI


infopolitic