proiect RSRD

Proiectul „Reteaua sociala romana de date” a ajuns la finalul perioadei de implementare. Pe parcursul a 15 de luni, Fundatia Multimedia pentru democratie locala, in parteneriat cu Operations Research si-au propus sa realizeze, sa dezvolte si sa consolideze capacitatea a 12 structuri ale economiei sociale, din 6 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in vederea crearii de noi locuri de munca pentru persoane care fac parte din categorii sociale vulnerabile: tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului. Totodata, proiectul a sustinut dezvoltarea serviciilor sociale integrate, prin formarea personalului din sistemul de asistenta sociala. Echipa de implementare a proiectului poate afirma cu certitudine, pe baza instrumentelor de feedback avute la dispozitie, ca proiectul si-a atins obiectivele si indicatorii.

Astfel, cele 12 structuri economice infiintate detin un numar de 60 de angajati, dintre care 12 detin functia de manager, iar 48 sunt tineri vulnerabili, cu varsta de peste 18 ani, care au parasit sistemul institutionalizat de protectie a copilului.  Au fost instruite si formate profesional peste 200 de persoane din publicul tinta – lucratori sociali – in vederea acumularii de competente in domeniul initierii si dezvoltarii de structuri ale economiei sociale pentru persoanele vulnerabile.

Expertii implicati in proiect au realizat mai multe  cercetari sociologice, vizand universul perceptiilor discriminatorii fata de persoanele vulnerabile, in special tineri care au pararsit sistemul institutionalizat din regiunile de implementare. Toate acestea au luat forma unor rapoarte si prezentari care au fost puse la dispozitia publicului-tinta, dar si a tuturor celor interesati, fiind disponibile in format electronic pe site-ul proiectului: www.proiectrsrd.wordpress.com, precum:

  • Desktop research – cercetare ce vizeaza identificarea si definirea conditiilor structurale care definesc si care influenteaza situatia din Romania a tinerilor de peste 18 ani, care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului.
  • Cercetare sociologica (sondaj de opinie) – Insertia pe piata muncii a tinerilor peste 18 ani, care parasesc sistemul de protectie a copilului

Fundatia Multimedia pentru democratie locala multumeste partenerilor, tuturor expertilor implicati in proiect, celor care au participat la sesiunile de informare si instruire, precum si celor care au fost alaturi de proiect si au ajutat la implementarea acestuia.


infopolitic