Informații de interes cu privire la statut femeii pe piața muncii – Statistici, Inițiative

Mai mult de 11.000 de reprezentante ale sexului frumos au intrat anul trecut în business, astfel că numărul de femei-acţionar în companiile din România a ajuns la aproape 420.000, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului. În ultimii ani, numărul femeilor care au decis să intre în lumea afacerilor a crescut.

Mai multe informații gasiti AICI

Potrivit ‎Eurostat, femeile câştigă cu 16% mai puţin decât bărbaţii. Decalajul de salarizare între bărbaţii şi femeile din UE s-a redus de la 17,3% în 2008 la 16,4% în 2013, potrivit datelor publicate la inceputul lunii martie.

În România, diferenţa salarială între bărbaţi şi femei, 9,1%, este sub media europeană.

Citește mai multe AICI

Poti accesa toate informatiile utile din cadrul proiectului „Femei active pe piata muncii”, cu un click AICI

Exemple de start-up-uri de succes

Oana Truică este de meserie inginer de instalaţii, însă de la jumătatea anului trecut a devenit antreprenor „cu acte în regulă“, deschizându-şi un laborator de dulciuri în sectorul 3 din Capitală, alături de doi parteneri.

„Totul a început când eram în concediu de maternitate. Am vrut pentru cel mic un tort sănătos de ziua lui. Aşa că am căutat reţete pe internet şi am decis să îl fac eu. Rezultatul a fost foarte bun, iar familia şi prietenii m-au încurajat să fac o şcoală de cofetari. După ce am terminat cursurile eram co­fe­tar cu acte în regulă şi mă gândeam să îmi deschid un mic ate­lier, dar spaţiile din cartierul în care locuiesc erau prea mari, iar chiria prea scumpă“, spune Oana Truică.

Detalii AICI

Anul viitor, Severina Pascu, CEO-ul UPC România şi Ungaria, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de telecomunicaţii românească, va fi alături de echipa ei pe Kilimanjaro. Vârful ascuţit al muntelui va fi domolit astfel de puterea echipei, forţele se vor echilibra. Această expediţie împreună pe un munte singur o poate descrie cel mai bine pe Severina Pascu, un om care-şi defineşte meseria ca fiind cel mai puternic energizant, dar pentru care parfumul preferat este cel al casei.

În toamna anului 2010, la 36 de ani, Severina Pascu prelua funcţia de director general al UPC România, după ce din 2008 lucrase în cadrul companiei în funcţia de director financiar (CFO).

Citeste mai multe AICI

Corina Alexandrescu are 26 de ani şi conduce o afacere de 50.000 de euro. Tinerii vin la ea pentru a învăţa cum să devină barmani adevăraţi şi plătesc între 270 de euro şi 300 de euro pentru a fi învăţaţi cum să prepare diverse băuturi şi pentru a fi ajutaţi, ulterior, să îşi găsească un loc de muncă.

Afla mai multe AICI

Laura Şerban a fost numită la începutul anului trecut CEO al producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău. În 2014 compania nemţeană a trecut printr-o întreagă serie de schimbări, iar profitul a crescut de peste şase ori, ajungând la 4,4 milioane de lei.

Povestea completa o puteti citi AICI


infopolitic