Suportul de curs „Egalitate de sanse si de gen”, elaborat de conf. univ. dr. Oana Baluta, in cadrul proiectului „FA – Femei active pe piata muncii”, isi propune sa abordeze problematica egalitatii de sanse si de gen printr-o analiza teoretica si practica la nivel national si european, adresandu-se mai ales reprezentantilor autoritatilor publice, reprezentantilor mass-media si ai celor din societatea civila organizata.

La finalul parcurgerii suportului de curs „Egalitate de sanse si de gen”, veti putea:

1. Sa definiti concepte precum: gen, sex, roluri de gen, identitate de gen, stereotipuri de gen, discriminare de gen, egalitate de sanse si de gen.
2. Sa identificati cum se raporteaza autoritatile publice la femei si la barbati.
3. Sa identificati stereotipurile de gen in discursuri publice si politice.
4. Sa analizati continutul legislatiei si al activitatii institutiilor care asigura implementarea politicilor de egalitate de sanse si combaterea discriminarii.
5. Sa analizati strategiile nationale si europene in domeniul egalitatii de sanse intre femei si barbati.
6. Sa analizati politicile publice din perspectiva dimensiunii de gen.
7. Sa fiti sensibili fata de discriminarea de gen.
8. Sa respingeti inechitatea de gen si sa fiti orientati spre egalitate de sanse si de gen in activitatea pe care o desfasurati.
9. Sa fiti solidari cu alte grupuri excluse sau marginale aflate in situatii de discriminare.
10. Sa sustineti in cunostinta de cauza la nivel de ONG-uri, partide, presa proiectele de politici publice care conduc la politici ale echitatii de gen in relatiile de putere la nivel micro si macro-social.
11. Sa aveti mai multa simpatie comprehensiva fata de victimele inechitatii de gen.

Va invitam sa consultati suportul de curs “EGALITATE DE SANSE SI DE GEN” – obiectivul oricarei societati democratice, realizat de conf. univ. dr. Oana Baluta, AICI


infopolitic